top of page

ОЩЕ ЗА ВОДАТА НА ТЯЛОТО ...

Актуализирано: 13.09.2022 г.

Тялото се възобновява постоянно. Нашите клетки са програмирани да вършат този процес самостоятелно. Непрекъснато се раждат нови клетки, органи, кожа, тъкан, коса и т.н.

Този процес на постоянно възобновяване е възможен чрез хранителните вещества(витамини, минерали, ензими, протеини и т. н.) и това се случва в хранително-чревния тракт. Тези вещества се усвояват през стомашната стена с помощта на кръвта, където се създават нови субстанции, разпространявани до всяка клетка, която в последствие ги използва по предназначение.

Всяка клетка има следния период на регенериране:

  • - 120 дни – нови червени клетки

  • - 90 дни – нови костни клетки

  • - 60 дни – нови мозъчни клетки

  • - 49 дни – нови клетки на пикочния мехур

  • - 45 дни – нови чернодробни клетки

  • - 45 дни – нов ДНК клетъчен материал

  • - 30 дни – нова коса, нови кожни клетки

  • - 5 дни – клетки на стомашната обвивка

  • - 60 – ново мозъчно вещество

  • - 90 дни – нови костни клетки

И така нататък...

ВЪПРОСЪТ Е:

​Ако се възстановяваме напълно, защо не оставаме млади, жизнени и здрави?

ОТГОВОРЪТ: Всяка клетка е копие на тази преди нея, но с по-малка степен на жизненост... С течение на времето резултатът е така наречения процес на стареене.

ЗАЩО С ПО-МАЛКА СТЕПЕН НА ЖИЗНЕНОСТ ?

Защото клетките плуват във течност/вода 75 % до 90% в зависимост от възрастта. Малко по малко тази вода се 'замърсява' и не доставя необходимото, за да функционират клетките по най-добрия начин.

Нека приемем че нашите клетки приличат на риба в аквариум, който не е снабден с чиста вода, без замърсители, без стимулиращи примеси. При тези условия, рибата - клетката,ще се разболее и вероятно ще умре. Над 99% от химическите реакции в клетката се осъществяват с помощта на тази течна среда. Очевидно е, че за да се регенерират и подмладяват клетките, човек трябва първо да се грижи за средата, в която клетките плуват – клетъчната вода, имайки впредвид че водата за която говорим е различна от водата която пием ежедневно, била тя от чешмата, или минерална.

Тялото съдържа приблизително 50 трилиона клетки. Водата, която поддържа тези клетки, е вода, свързана чрез водородни връзки. За разлика от чешмяната или минералната вода, тази вода има определена характеристика: геометрична хексагонална структура, която и позволява да преминава свободно през клетъчната мембрана. По този начин тя доставя на всяка клетка кислород, хранителни вещества, протеини, ензими и премахва токсичните вещества, които са се натрупали в клетката. Ефективността и скоростта, с която се осъществява този процес, зависи от формата и структурата, както на водните молекули, така и на самите клетки.

Последни проучвания показват, че липсата на този тип вода е отговорна за стареенето на клетката и клетъчните проблеми. Когато сме млади, в тялото ни има голямо количество от тази вода, за по лесна разбираемост нека я наричаме структурирана вода. Когато остаряваме, тази вода губи своята хексагонална структура чрез която се свързва с другите клетъчни структури и не може да се движи свободно през клетъчните стени.Като резултат, клетката страда от ‘замърсяване’и ‘недохранване’ и впоследствие старее.

В човешкото тяло има 2 вида био-вода: свързана (bound water) вода и структурирана(clustered water) вода. Структурираната вода може да се движи свободно през клетъчните стени и е необходима за пренасянето на хранителните вещества, за премахването на отпадъчните вещества и за поддържането на добра комуникация между клетките. Свързаната вода е вода, която не се свърза с другите молекулни структури и не може да се движи свободно през клетъчните стени. Когато сме млади, телата ни съдържат голямо количество структурирана вода и малко количество свързана вода.

Когато стареем, свързаната вода започва да преобладава и нивата на структурираната вода намаляват, затруднявайки ефективността на хиляди метаболитни функции и причинявайки значителни структурни промени в тъканите / органите на нашето тяло.

Д-р Алексис Карел, носител на Нобелова награда, успя да запази клетките на пилешко сърце живо за 34 години. Той твърди:

„Клетката е безсмъртна. Единствено течността (водата), в която клетката плува, дегенерира. Обновявайте тази течност през определени интервали и давайте на клетките необходимите им хранителни вещества и по този начин животът може да продължи вечно.“

А ето и мнението на многократния Нобелист Д-р Алберт Szent-Györgyi:

“Тъй като структурата на молекулата на водата е същността на живота, човека който успее да контролира тази структура в клетъчната система на тялото, ще промени света...“

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Ние можем да мислим, работим и живеем благодарение на всички забележителни действия, които извършват нашите клетки. От деня, в който сме родени, огромни количества хранителни вещества и жизнени компоненти като кислород, се доставят до всяка от клетките ни. Всяка клетка използва хранителни вещества, за да ни снабдява с енергия. А какво доставя нужните хранителни вещества на клетките и управлява процеса на производство на енергия и изхвърляне на отпадъчните вещества?

ВЪПРОСНАТА ТЕЧНА СРЕДА/ВОДА !!!

Водата, която извършва тези дейности по най-ефикасния начин и с най-висока скорост е

въпросната структурирана вода. Голяма част от водата в тялото на здравия индивид е в течно кристално състояние от съставните компоненти в нашето тяло също са течни кристали, включително колагена и клетъчната мембрана. Тези тъкани работят заедно със структурираната вода, за да създадат информационна мрежа, която достига до всяка клетка. Течната кристална структура на водата спомага за почти моменталното предаване на сигнали и друга информация.

Тази вода е също позната като извънклетъчна течност. Всяка клетка в тялото ни се свързва чрез тази течност. Тя е средата, в която се предават хранителните вещества,електричните сигнали, също отстранява и метаболичните отпадъци от дейността на клетката.

Здравата клетка е обградена от течна кристална структурирана вода. Тази вода е отговорна за стабилността на ДНК молекулата. Кристалната вода също е отговорна за поддържането на електромагнитното поле около молекулата на ДНК. Когато водата губи своята структура, това често води до нарушаване на целостта на ДНК молекулата.Младата и жизнена клетка, обградена от структурирана / кристална вода, има много по-силно електромагнитно поле. Имайки предвид тази информация, е по-лесно да разберем защо структурираната вода е ключът към живота, а също и ключът към обновлението и дълголетието.

Когато извънклетъчната течност се отклони от нормалната си кристална структура, се активират някои недостатъчни гени и се отключват заболявания. Извънклетъчната течност е непосредствената среда, обграждаща всяка клетка в нашето тяло. Когато извънклетъчната течност се поддържа оптимално, клетките могат да функционират дълго време и да се възобновяват перфектни. Когато водата се възстанови/поддържа към нормалната, кристална структура, всяка клетка, всеки орган и всяка тъкан функционират по предназначение, в оптимален режим.

Целта на програма „Нова Клетка“ е непрекъснатото приспособяване и обновяване на клетките на организма – физическото тяло. Програмата „Нова клетка“ се състои в обмен на съдържащата се в тялото ви био вода с нова структурна вода, напълно освободена от предишната информация.Това позволява на клетката да се възпроизвежда отново и да удължи живота си.

Програма “Нова Клетка” работи като метод за отстранявяне на болни, слаби, и“безполезни клетки” от организма, както и на вредните токсични опадъци от тях,включително и междуклетъчните паразити. От съществено значение е тялото ни да се освободи от тях, така че те да нямат достатъчно време за размножаване вътре в нас.Повечето хора свързват паразитите само с така наречените “чревни червеи”, като не знаят че голяма част паразити са невидими за човешкото око и живеят в междуклетъчното пространство ...

Тъй като клетките се размножават чрез деление, новите клетки образувани от болните клетки са също толкова слаби и увредени. С Програма “Нова Клетка” остават да се размножават само здравите и устойчиви клетки, като Програмата влияе изключително благотворно и върху състава на клетъчните влакна. Програмата създава предпоставки за усъвършестване на тялото на клетъчно ниво.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО И ПОДНОВЯВАНЕТО НА КЛЕТКИТЕ ГАРАНТИРА МЛАДЕЕНЕТО НА ОРГАНИЗМА !!!

“Нова Клетка” отстранява “грешките” в работата на клетките като по този начин коригира първоначалните причини за “стареене” и разбира се всички болести свързани с възрастта и които не са хронологичната възраст на индивида !!! Програмата подпомага възстановяването на Хромозомите, които са носители на ДНК и РНК като по точи начин клетките отново започват да синтезират "правилно" горепосочените влакна. Програмата позволява на тялото да работи в перфектен електро-магнитен обмен.

Съществува и въпросът и за така наречената „тежка“ или „мъртва“ вода, която остава в тъканите. Доказано е, че преди да се появят симптомите на стареене = заболяване, в човешкото тяло се развиват локални огнища на т.нар. „мъртва“ вода – неправилно структурирана вода. Те ги наричат „патологични“ зони. Тези патологични зони са един вид "блато" в красивата гора на човешкото тяло. Тези „блата“ неминуемо водят до отслабване на имунната система и залиняване на вътрешните органи като по този начин се причинява стареенето. Програма Нова Клетка пресушава тези "блата".

Програмата активира и настройва генетично програмираната интиуция на организма към много различни биологични механизми. Клетките, които са болни, мутирали или слаби не оцеляват на биологичните условия по време на провеждане на програмата. Клетките, които остават се характеризират с ефективността на генното инженерство. Метаболитната (структурна вода), която се произвежда от живите клетки е като би- продукт на окислителния метаболизъм.Клетките, които не са унищожени запазват своята възможност да синтезират тази метаболитна вода така не обходима за правилното им функциониране.

След провеждане на Програмата тялото работи в режим Възстановяване/Оздравяване и Подмладяване. Скоро тези процеси стават видими. Приятелите и близките на хората преминали през Програмата остават изумени от трансформациите и младостта, която те излъчват.

Разбира се, Програмата също има и удивителен ефект като превенция. На първо място, не трябва да се рзболяваме/остаряваме.

ЗА КОЙ Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМА ‘НОВА КЛЕТКА”?

За Всички които искат да водят тялото си, а не да бъдат водени от него !!!! Най вече за хората с "неразрешими здравословни проблеми" ... за хората които са били вече на медицински тур в последните години ... за тези които са вече “статистика” както и за тези които не искат да стигат дотам ...

За хората които искат превентивен вариaнт на болестите свързани с "възрастта" ... За тези които искат да Живеят Здрави ... оставайки Млади !!!

Мнения на вече участвали в Програмата, както и допълнителна информация може да бъде намерена на главната страница на този сайт.1857 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page