top of page

ЦИФРИТЕ ЛЪЖАТ, А ВЯРВАТЕ ЧЕ ЖИВОТЪТ ВИ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ !!!

Актуализирано: 9.11.2023 г.

Когато става въпрос за медицински тестове, терминът "ниско това” или "високо онова” никога не трябва да се взима като показател за "добро" или “лошо" състояние на организма. Тестовите показатели са относителни и числата винаги трябва да се разглеждат в контекста на индивида, както и начина му на живот.

Давам пример:

1. Здравите спортисти имат нисък брой на червени кръвни клетки, точно както и хората с левкемия и бъбречно заболяване например.

2. Суровоядците имат нисък брой на бели кръвни клетки, точно както и хората с определени видове рак … Суровоядците например имат и ниски нива на щитовидната жлеза, както и хората спазващи “здравословни” диети, ограничаващи калориите, точно както и хората с проблеми със щитовидната жлеза … което не прави суровоядците болни от рак. Тук искам да подчертая че не проповядвам суровоядство, просто давам пример !!!

С две думи: няма точни цифри и правила които да определят състоянето на един човек, особено когато става дама дума за 'медицински тестове' и показатели, това е обяснено подробно в Програмата. Това което има със сигурност е много, много хора които са станали статистика и то негативна, понеже в лекарските кабинети ги разглеждат като числа … !!!

Схемата долу прилича на карта на Метро (Лондоското), но не е .... тази карта си ТИ .... и Метаболизма на твоите клетки .... числата и показателите на медицинските тестове не винаги са най-важни .... всичко останало е. Разпознавате ли Радиатора в схемата? ... :)



___________________________

Ref.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34467779/

https://hms.harvard.edu/news/unnecessary-testing

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050914010035

https://scopeblog.stanford.edu/2019/09/11/is-that-blood-test-really-necessary-ai-could-help-decide/


Тази платформа предоставя обща информация и дискусии за здравето и свързани с него теми. Информацията предоставена тук, както и във всички свързани с NuCell / Нова Клетка материали, не са предназначени и не трябва да се разглеждат или използват като заместител на медицински съвети, диагноза или лечение. Те не представляват медицински или други професионални здравни съвети, диагностика или лечение. Ако имате медицински проблеми, консултирайте с вашия лекар или потърсете професионално медицинско лечение.

2835 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page