top of page

ПРИЧИНИТЕ ЗА ОСТАРЯВАНЕТО И СВЪРЗАНИТЕ С НЕГО ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НЕ Е ...... ВЪЗРАСТТА !!!

Негативният естетичен аспект на остаряването, с който повечето хора се идентифицират, е всъщност дефектен клетъчен метаболизъм, който се развива постепенно, за определен период от време, и от там неправилно свързан с хронологичната възраст. Другата истина е че нежеланите ефекти на стареенето и свързаните с него заболявания, са резултат от неправилно функциониране на клетъчно ниво.


Когато клетките на тялото не са в състояние да отстранят достатъчно бързо дневния си метаболитен отпадъчен материал, част от него се отлага в самите клетъчни мембрани. Все едно, клетъчните мембрани стават клетъчни "кофи за боклук". Клетките не могат да се освободят от всичките си собствени отпадъци, защото околната съединителна тъкан е претоварена с друг отпадъчен материал (поради лимфна блокада). Това своевременно натрупване на отпадъците става по-ясно изразено и очевидно с течение на времето, като води и до прекъсване на електричната комуникация на клетките *друга тема (прочети оше ТУК).

Задържаните отпадъци постепенно прекъсват снабдяването на клетките с кислород, хранителни вещества и био вода, като по този начин подпомагат уплътняването на клетъчните мембрани. Например: Клетъчните мембрани на новородено бебе са много тънки, почти безцветни и прозрачни, докато например 70-годишният човек има клетъчни мембрани (които са поне пет пъти по-дебели от тези в бебешкото тяло), цветът на мембраните обикновено е кафяв и в някои случаи дори черен.

Този клетъчно-дегенеративен процес е това, което обикновено наричаме "стареене". Дори по време на стареенето всички клетки в тялото рутинно се заменят с нови клетки, но новите клетки обикновено не са много по-добри от старите. Засегнатите тъкани или групи от клетки стават по-слаби и страдат от недохранване, което дава на новото поколение клетки много лошо начало в живота. Мембраните на новите клетки дори нямат шанс да се развият в здрави млади клетки. Тъй като все повече и повече клетки и околните съединителни тъкани се насищат с токсични вещества, цели органи в тялото започват да дегенерират и фунционират недостатъчно/неправилно. Кожата, която е най-големият орган в тялото, също започва да страда от този процес.

Като резултат, кожата губи част от своята еластичност, променя естествения си цвят, става суха и груба и развива дефекти. На този етап негативният аспект на процеса на ‘стареене’ става очевиден. Това важи в пълна сила и за всички дегенеративни болести свързани със стареенето. Става очевидно, че стареенето, е пряк резултат от дефектен клетъчен метаболизъм.

Доказано е че функциите на органима, чрез рехаболитация на поведението на клетките се подобряват драстично чрез методите на програма Нова Клетка. Клетките започнат да хвърлят своята „тъмна кожа”, усвояването на кислород, хранителни вещества и био-вода се увеличава, както и клетъчната жизненост и ефективност, клетките отново са млади и динамични. Това е моментът, в който действителният процес на стареене се променя и положителните аспекти на младеенето на клетките: нормализиране на здравето и видимо подмладяване, започват да доминират.

Естествено, ако искате да постигнете външна красота, първо трябва да развиете вътрешна красота. Тук искам с изключителна важност да подчертая, че не става дума дума за приетите форми на детокс, които по скоро вредят на метаболизма на клетките. Тук говорим за събличането на “старата кожа на всяка клетка”, което води до рехабилитиране на поведението й.

Красотата и здравето започват в клетките ... всяка една клетка.



__________________________

DISCLAIMER:

Информацията в тази публикация в с образователна цел и не е препоръка за лечение чрез спиране на антибиотици. Вашето здраве е единствено във ваши ръце и вие единствено поемате отговорността за вземане на решения. Най правилните решения се взимат когато фактите бъдат разбрани !!!!


Тази платформа предоставя обща информация и дискусии за здравето и свързани с него теми. Информацията предоставена тук, както и във всички свързани с NuCell / Нова Клетка материали, не са предназначени и не трябва да се разглеждат или използват като заместител на медицински съвети, диагноза или лечение. Те не представляват медицински или други професионални здравни съвети, диагностика или лечение. Ако имате медицински проблеми, консултирайте с вашия лекар или потърсете професионално медицинско лечение.

13 177 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page