top of page

ВОДА, КЛЕТКИ И ЖИВОТ … 1 част



Предоставената информация е само с образователна цел. Тя не е предназначена за медицински съвет. Читателите трябва да използват собствената си преценка, за да определят кое е правилно и вярно за тях самите.






Искам да поговорим за това откъде черпим енергия? Очевидно е, че получаваме много енергия от храната, но ще представя идеята, че също получаваме допълнителна енергия и от светлината.


Защо повдигам този въпрос? … Защото искам да видим заедно процеса който природата използва за снабдяване с енергия … чрез светлината !!!



Всеки клетъчен организъм/механизъм синтезира някаква форма на светлина и я превръща в химическа енергия. Тази химическа енергия задвижва всичко, което клетъчния организъм прави - метаболизъм, растеж … каквото се сетите. И цялата тази фунция се извършва чрез водата … и светлината.


Водата реагира на светлината и се разделя на положителни и отрицателни йони. Това е първият етап на фотосинтезата и отново повртарям, той се задвижва от светлината. Така че може да се каже, че светлината създава вид батерия с плюс и минус. Въпросът е използваме ли светлината, за да създаваме енергия в клетките си ….

Тук ще се опитам да ви ви покажа, че всъщност го правим. Натурален процес в първата стъпка на фотосинтезата, е именно разделянето на водата на отрицателни и положителни йони. И така:


Всеки знае, че тялото се състои предимно от вода.

Когато водата се срещне с определени хидрофилни или водолюбиви материали, тя се разнася по повърхността, вместо да се разбие, както например върху метална повърхност която е неводолюбива среда. Тогава водните молекули се разделят на положителни и отрицателни, като отрицателните се подреждат линеарно, до хидрофилния материал, и това е отрицателно заредена вода. Всъщност се превръщат в различна фаза на водата, която стои в клетката, а положително заредените молекули се извеждат извън клетката


Тази вода не е дори H20, а е всъщност … H302. Това е четвърта фаза на водата, която е отвъд твърдото, течното или пара състояние на водата. Тази четвърта фаза е полукристална вода, и стои в… нека я наречем зона на изключване.


Какво е зона на изключване? Зона на изключване означава че когато тази фаза на водата се натрупва, тя изтласква всичко, което се намира вътре във водата - твърди вещества, частици, каквото и да било. Така че по същество това ‘изтласкване’ на енергия работи точно на принципа на всяка батерия. А всички батерии, разбира се, трябва да се зареждат.


Въпросът е откъде идва енергията за зареждане на батерията?


Отговорът излиза когато правим експерименти, които са извън описаните в учебниците, тогава излизат наяве наистина интересни неща: Когато се постави хидрофилен материал в близост до вода, и се освети с източник на светлина, се случва нещо наистина изумително: поради осветяването, зоната на изключване се разширява и то изключително много.


А когато се премахне източника на светлина, тя се връща в първоначалната си форма, която представлява тънка ивица от негативни молекули на вода и която върви успоредно на повърхността: светлината е отговорна за фотоните, които са отговорни за осигуряването на енергията за разрастване на въпросната зона на изключване.

Когато експериментираме с различни дължини на вълните на светлината, вариращи от ултравиолетовата до инфрачервената светлина, установяваме че най-ефективна е инфрачервената светлина. Инфрачервената светлина всъщност е навсякъде. Трудно е да се отървем от нея.


Това е безплатна енергия… буквално безплатна. Не струва нито стотинка. Тя е там, навсякъде.


Така че тази функция, това индуцирано от светлината разделяне на заряда се използва и от тялото/клетките за получаване на електрическа енергия от взаимодействието на светлина и вода.


И така: както водата се държи като батерия, задвижвана от светлина, така и клетките ви работят по същия начин … като батерия, задвижвана от светлина.


Хайде сега да помислим за клетката и за това, което се намира в нея, използвайки горния модел: Вътре в клетката има големи макромолекули, предимно протеини, а тези протеини имат хидрофилни повърхности. И разбира се, в клетката има вода … много вода. И така … това, което се случва е, че в клетките се създават зони на изключване, които произвеждат вода, която има отрицателен заряд, въпросната H302


Положителните заряди са 'изтласкани' извън клетката, така че в действителност отрицателните заряди на практика изпълват клетката …а там отрицателните заряди са близо един до друг и по този начин се отблъскват един от друг, като тази тенденция на отблъскване представлява потенциалната енергия. Тази потенциална енергия се освобождава под формата на огъване на протеините (missfolded proteins). Те имат една начална конфигурация, която изпълнява специфична функция и след това се връща в първоначалното си положение.

Така например, ако става дума за мускулна клетка, протеините които са в една конфигурация, ще се преместят в друга. И именно това е отговорно за свиването на мускулните клетки, което ви позволява например да скачате … но не по-малко важния процес е възвръщането им в първоначалната форма/конфигурация.

И отново: начина по който работи този процес е следния: типичния протеин в удължената си форма създава и плува във вода, която по разказаните по-горе механизми промена състоянието си … правилния процес е правилно биохимична ‘метаморфоза” на водата, където правилната конфигурация на 'обикновената' вода и негативна/структурирана вода позволява на протиеина който е основна градивна частица в човешкото твло, да се ‘сгъне' и най вече след това да се върне в първоначалното си положение. Към този момент, в академичните среди се знае че ‘сгъването на протеина” (misfolded proteins) е причина за болестите, а всички те са породени от липса на правилна енергия!!! Така че е важно да използваме биохимията на клетките за да не само “сгъваме’ но и да “отгъваме” !!!!


Нека се върнем на клетката:

Ако тя няма 'негативна' вода или има малко негативна вода, създадена от зоните на изключване, тя функционира, но не добре и определено не на пълния си капацитет (това е живота на 98% от населението на Земята).


Допълнително: Вътре в клетката има структури, наречени митохондрии/мембрани, които са известни като енергийната фабрика на клетката и са централи за производството на енергия ….. Как това се отразява на фона на това което представих дотук? Тези мембрани/митохондрии вътре в клетката са хидрофилни повърхности !!!!!


Горе-представеното е идеалната конфигурация за изграждане на вода с отрицателен заряд (чрез зоната на изключване), и предоставянето й на останалата част от клетката за енергия. И така, откъде получаваме енергия? Ами, получаваме я от храната и очевидно можем да получим доста енергия при определени обстоятелства, но я получаваме и от светлината, а светлината се абсорбира от водата.


Светлината е от значение за функционирането и следователно за здравето. Водата е от значение за функционирането и следователно за здравето на клетките.


И така …. какво изгражда ‘негативна' вода в клетките ви?

Какво да правим? Като начало: знайте възможностите си, които са ви подарени … механизмът е вътре във вас !!! Какво да направим? На модела който сте в момента, не много ....


Минимума? Търсете слънцето в разумните мерки и не се опаковайте в широко препоръчаните кремове за предпазване от вредните слънчеви лъчи.


Освен това? Ами ... клин клин избива и затова е необходимо да се ‘поправят' сгънатите протеини в тялото, за да могат да бъдат отново еластични и да възвърнат способноста си за връщане в несгънатата си форма …








___________________________


Ref.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6244801/

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0006256

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8874019/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9739082/

https://training.seer.cancer.gov/anatomy/cells_tissues_membranes/cells/function.html

https://www.news-medical.net/health/What-are-Spike-Proteins.aspx

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK9843/


Тази платформа предоставя обща информация и дискусии за здравето и свързани с него теми. Информацията предоставена тук, както и във всички свързани с NuCell / Нова Клетка материали, не са предназначени и не трябва да се разглеждат или използват като заместител на медицински съвети, диагноза или лечение. Те не представляват медицински или други професионални здравни съвети, диагностика или лечение. Ако имате медицински проблеми, консултирайте с вашия лекар или потърсете професионално медицинско лечение.

2253 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page