top of page

МАНИПУЛАЦИЯТА ХОЛЕСТЕРОЛ И ... ПРОГНОЗА ЗА СЪРДЕЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Актуализирано: 9.11.2023 г.


Kои показатели при кръвните изследвания да следим и кои наистина са от значение, когато става въпрос за прогнозиране на сърдечни заболявания и други здравословни проблеми?

Има само няколко неща, които трябва да се знаят/следят, и високия холестерол, свързан с въпросните прогнози за сърдечни заболявания не е едно от тях !!! Общия холестерол има само пределна стойност, когато става въпрос за тези прогнози. Хората с висок общ холестерол не рискуват по-голяма вероятност да получат инфаркт от тези с нисък общ холестерол

Не е за чудене, защо толкова много хора са на статинови лекарства, с цел понижаване на общия холестерол ... в края на краищата това е разкошен бизнес, и върви като поточна линия !… Бизнес за който загубата на средства ще бъде фатална, ако хората спрат да се притесняват от вискоия си общ холестерол.

Кои са показателите които наистина трябва да следим?

Два, ето ги тук:

1. Кръвна захар: показателите на кръвната захар трябва да останат стабилни през целия ден. Стабилни, равни, не високи, не ниски стойности на кръвната захар … поддържането на тези показатели са много добър знак за цялостното здраве … 80 -100 е добър номер за тази цел.

2. Съотношението триглицеридите / HDL !!! Това е другото единствено ВАЖНО, което ви интересува. Вашия триглицериден показател, разделен на вашия HDL показател, е единсъвения показател / номер, демонстриращ риск от сърдечни заболявания !!!

Целта е да поддържате възможно най-ниското число на въпросното съотношение. Съотношение по-малко от две е това към което трябва да се стремите. Всичко над четири е статистически лош знак, че сте изложени на риск от сърдечни заболявания.

Давам за пример моите последни изследвания:

Моя „общ холестерол“ е само 168, въпреки факта, че смятам това число за абсолютно безсмислено.

Кръвната ми захар на гладно е 77, което е супер ... стои такава по всяко време !!! Кръвната ми захар никога не надхвърля 100. Тя е около 80, независимо от времето на деня. Преди хранене, след хранене, по време на хранене, 12 часа след хранене , сутрин, вечер ... няма значение. Винаги е около 80.

Триглицеридите ми са 60, което е страхотно! Колкото по-ниско, толкова по-добре и 60 е едно страхотно число.

Моят HDL ... добър холестерол“ е 62, което също е страхотно!

Следователно съотношението ми триглицериди / HDL (спомняте си нали: делим триглицеридите на HDL) е само .9 !!! ТОЧКА девет !! Не забравяйте, че всичко под две е оптимално. И всичко над четири е силен индикатор за бъдещи сърдечни заболявания. Така че .9 е просто страхотно!






___________________________

Тази платформа предоставя обща информация и дискусии за здравето и свързани с него теми. Информацията предоставена тук, както и във всички свързани с NuCell / Нова Клетка материали, не са предназначени и не трябва да се разглеждат или използват като заместител на медицински съвети, диагноза или лечение. Те не представляват медицински или други професионални здравни съвети, диагностика или лечение. Ако имате медицински проблеми, консултирайте с вашия лекар или потърсете професионално медицинско лечение.

Последни публикации

Виж всички
bottom of page